معاون وزير نفت در امور پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي اعلام کرد: کشورهاي حوزه پاسفيک از جمله چين، ژاپن و همچنين برخي کشورهاي اروپايي، مشتري فرآوردههاي نفتي ايران هستند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، عباس کاظمي با اشاره به صادرات پايدار فرآورده هاي نفتي گفت: امسال براي اولين بار در تاريخ صنعت نفت به صادرات پايدار روزانه ٤٠٠ هزار بشکه فرآورده دست پيدا کرديم.
وي ادامه داد: با وجود اين دستاورد بزرگ به دليل محدوديت بنادر نتوانستيم صادرات اين ميزان فرآورده را افزايش دهيم، در حالي که امکان صادرات روزانه ٥٠٠ هزار بشکه فرآورده نفتي در کشور وجود دارد.
به گفته کاظمي، با برنامه ريزيهاي صورت گرفته و توسعه بندر ماهشهر تا پايان امسال به صادرات روزانه ٥٠٠ هزار بشکه فرآورده نفتي دست پيدا خواهيم کرد.
وي، گاز، مازوت، سوخت هواپيما و گاز مايع را از فرآورده هاي نفتي صادراتي ايران برشمرد و گفت: امور بين الملل شرکت ملي نفت ايران مسئوليت اين صادرات را برعهده دارد و شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران، تامين و تسهيل کننده اين صادرات و انتقال دهنده آن به بنادر است.
ترافيک نفتکشها در بندر ماهشهر
مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران، با تاکيد بر تاثير برجام در اين اتفاق بزرگ "صادرات فرآورده هاي نفتي ايران" گفت: پيش از تحريم نمي توانستيم به اين ميزان صادرات دست پيدا کنيم؛ چرا که مشتريان براي خريد با ما تعامل نداشتند؛ اما هم اکنون در بندر ماهشهر شاهد ترافيک نفتکشها هستيم.
وي افزود: هم اکنون در بندر ماهشهر شاهد ترافيک نفتکشهايي هستيم که در دوران پسابرجام براي خريد فرآورده هاي نفتي به ايران آمده اند.
معاون وزير نفت در امور پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران اعلام کرد: براي نخستين بار در صنعت نفت ايران به صادرات پايدار فرآورده هاي نفتي دست پيدا کرديم و براي دريافت ارزي اين صادرات هيچ مشکلي وجود ندارد.
سهم ١٣ درصدي ايران از صادرات فرآورده هاي نفتي خاورميانه
کاظمي در ادامه از کسب سهم ١٣ درصدي ايران از صادرات فرآورده هاي نفتي در خاورميانه پس از برجام خبرداد.
وي گفت: امروز شرکت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي با حضوري پررنگ در بازارهاي منطقهاي فرآوردههاي نفتي، ضمن صادرات روزانه بيش از ٦٠ ميليون ليتر فرآوردههاي نفتگاز و نفت کوره، سهمي معادل ١٣,٥ درصد از مجموع صادرات فرآورده در منطقه خاورميانه - که در سال ٢٠١٥ به عدد ٢.٩ ميليون بشکه در روز رسيده است - را به خود اختصاص داده است.
به گفته مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران، در اين رقم، صادرات گاز مايع اين شرکت لحاظ نشده است.
وي ادامه داد: تجارت روزانه بيش از ٤٠٠ هزار بشکه فرآوردههاي نفتي به چندين بازار هدف مختلف نيازمند دسترسي به سيستم حمل و نقل دريائي و زميني بين المللي، سيستم مالي بين المللي و امکانات و تسهيلات بيمهاي مورد نياز و مهمتر از همه اعتماد ايجاد شده براي شرکاي تجاري کشور در سايه سياست موفق حل و فصل مسئله هستهاي است.
کاظمي تاکيد کرد: به طور قطع بدون برخورداري از دستاوردهاي برجام در حوزه روابط خارجي و تجارت بينالمللي، به هيچ عنوان امکان کسب سهمي ١٣ درصدي از مجموع تجارت فرآورده در منطقه خاورميانه متصور نبود.
وي اعلام کرد: دستيابي به اين رکورد عملکردي در شرايطي تحقق يافته است که ظرفيت موجود شرکت براي توسعه صادرات، رقمي معادل ٥٠٠ هزار بشکه (روزانه ٨٠ ميليون ليتر فرآوردههاي نفتي) است که در شرايط فعلي به دليل رشد سريع صادرات و محدوديتهاي موجود در حوزه بارگيري و صادرات هنوز امکان تحقق نيافته است.
کاظمي افزود: برنامهريزيهاي لازم براي رسيدن اين رقم به حدود ٦٠٠ هزار بشکه در روز تا سال آينده انجام شده است.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان